Direktna aviolinija između Podgorice i Sarajeva

Nacionalni avioprevoznik “Air Montenegro” otvara direktnu avioliniju između Podgorice i Sarajeva. Letovi će se realizovati od 19. juna do 18. septembra, jednom nedjeljno.

Imajući u vidu dodatno interesovanje turista sa tržišta Federacije BiH za predstojeću glavnu turističku sezonu, kao i interese crnogorske turističke privrede,  biznis zajednice Crne Gore i BiH, ali i građana Crne Gore u pravcu unapređenja dobrosusjedskih odnosa, političke i ekonomske saradnje i efikasnije i lakše povezanosti, “Air Montenegro” će uspostaviti saobraćaj svakog ponedeljka, počev od 19. juna u 10:50h iz Podgorice , sa povratkom u 15:10h iz Sarajeva.

JP Aerodromi Crne Gore u saradnji sa Aerodromom Sarajevo su inicirali pokretanje direktne aviolinije u avgustu prošle godine, što će nakon deset mjeseci u okviru partnerske saradnje biti uskoro realizovano.

Oba aerodroma će sa svojim operativno-tehničkim kapacitetima podržati realizaciju letova između glavnih gradova Crne Gore i Bosne i Hercegovine, što je dogovoreno na sastanku predsjednika Odbora direktora ACG, Eldina Dobardžića i direktora Aerodroma Sarajevo, Alana Bajića na sastanku koji je uslijedio nakon učešća na Sarajevo biznis forumu.